Blog

Doamna Christine Valmy, un mesager al României si Românismului

Acesta este primul nostru blog post într-o serie destinată prezentării şi cunoşterii mai bune a comunității Româno-Americane. Astăzi v-o propunem pe Doamna Christine Valmy.


Unii dintre dumneavoastră ar putea fi foarte familiari cu numele(în special femeile), alții poate nu l-au auzit niciodată. Și pentru unii si pentru ceilalți, urmează aici o scurtă prezentare...

Christine Valmy s-a născut în România, într-o vreme prosperă pentru țară, în perioada dintre cele două războaie. Sfârșitul celui de al doilea război mondial a adus Comunismul la putere în România și, asemeni altora, familia sa a cunoscut o transformare extremă, din înstăriți trezindu-se săraci, peste noapte.

A studiat despre produsele cosmetice și cosmetică în România, în vremea când disciplina abia se năștea. A părăsit apoi România fără nici un ban, în 1960, pentru Grecia. Pe când abia începuse să se stabilească mai bine în Grecia, a plecat din nou, de data aceasta în SUA. Dar, din nou, ca mulți alți imigranți mai înainte(și mulți după), nu avea nici un ban. Pornind de la doamna "Nimeni", înarmată cu o mare determinare, a fondat în cele din urmă "ChristineValmy", compania care îi poartă numele astăzi - o companie Americană cu un suflet Romanesc. Și astfel, o Româncă, pentru că niciodată nu şi-a pierdut sufletul Românesc, şi întodeauna a spus că e din România, a ajuns sa fie emblema unei întregi industrii...o Româncă-Americancă.

Așa cum am anunțat în această săptămână, doamna Valmy a fost foarte amabilă să ne răspundă la câteva întrebări într-un interviu prin e-mail. Noi le împărțim cu dumneavoastră azi, cu ocazia zilei de naștere a Doamnei Valmy. Vă rugăm să vă alăturați nouă în a o felicita:

La mulți ani! Doamnă Christine Valmy! Românii-Americani sunt foarte mândri de dumneavoastră.

Pribeag.com:
A
ți intrezărit vreodată în tinerețe dimensiunea succcesului de mai târziu? Ați avut această intuiție a celor ce urmau să se întâmple?

Christine Valmy:
Binein
țeles că nu. Tânară fiind, nu am visat niciodată la viitor şi mai ales la unul de success. Tinerețea mea s-a desfăşurat în timpul de teroare al lui Gheorghiu Dej, când nici măcar la ziua de mâine nu te gândeai.
Trebuie,
însă, să spun că din cauza unei imaginatii extrem de bogate, dar fără să stiu ce însemna afară în lumea liberă, spuneam mereu, ca o glumă, că dacă cineva din America ar dori să mă țină numai pe adăpost si mâncare eu îi pot da idei cât carul pe care ar avea posibilitatea să le înfăptuiască.
Dar, dup
ă plecarea din țară, în toți acești ani, m-am gândit  cum a fost posibil ca, deşi o persoana cu cap şi responsabilitate, am luat aşa de uşor plecarea în necunoscut.
In v
ârstă de 35 de ani, cu un copil şi amândoi părinții mei am plecat fără să ştiu unde vom dormi seara la Atena, unde ne-a lasat avionul nostru, ce voi face pentru subzistentă (eram patru persoane) etc. Atunci, după plecare, şi chiar şi acum, nu găsesc explicația de a avea aşa un 'Blackout" să nu mă gândesc ce voi face odată ieşită din țară.

Pribeag.com:
Care a fost cheia successului dumneavoastr
ă în America, țara tuturor posibilităților şi a tuturor speranțelor?

Christine Valmy:
Am avut o idee bun
ă pe care am exploatat-o atât de mult încât am reuşit, iar greutățile nu au fost decât provocarea de a le întâmpina şi birui.

Pribeag.com:
Ca un antreprenor,
în adevaratul sens al cuvantului, care ar fi cele mai importante sfaturi pe care le-ați da unui Român (sau Românce), care ar fi la început de drum, în America, oarecum în pielea dumneavoastră...?

Christine Valmy:
Este adev
ărat că deşi America este țara tuturor posibilităților aceste posibilități sunt apanajul numai al celor ce au atâta încredere în ceea ce îşi propun a face încât succesul lor este garantat.
Cheia successului const
ă în:


a. s
ă ai o idee bună pe care să o verifici în capul tău până face sens.
b. s
ă ai atata încredere în tine încât să fii convins(ă) că vei putea reuşi
c. s
ă fii perseverent până la încăpățânare pentru că dacă o iei de la inceput numai greutăti îti apar în cale şi numai cu o voință de fier poți continua până reuşeşti.
d. s
ă nu fii niciodată mulțumit cu ceea ce ai reuşit, ci să încerci încontinuu să progresezi.
e. s
ă ai un comportament agreabil cu cei din jur, în special cu salariații tăi, să fii tot timpul bine îmbrăcat şi să te comporți cu toată lumea aşa cum ai dori să se poarte ei cu tine.
f.  s
ă nu faci compromisuri nici la calitate nici la reprezentare.

Pribeag.com:
Care a fost cel mai dificil moment
în viața dumneavoastră?

Christine Valmy:
Dup
ă-amiaza zilei de 19 Iunie 1960 la Atena, ora 14.30, după aterizarea avionului nostru, când deodată am realizat că sunt într-o țară straină unde nu cunosc limba, unde nici scrisul nu era de recunoscut, fără bani, noi patru şi cele 4 geamantane care conțineau (ce stupid) în special  perne, aşternuturi şi câteva piese de îmbrăcăminte.

Pribeag.com:
Sunteți o femeie care a avut puterea s
ă o ia mereu de la capăt. De unde este această putere? De unde vine toată această energie? Care este secretul?

Christine Valmy:
Secretul meu nu este unic: este calitatea acelor persoane care au at
âta încredere de sine încât ȘTIU CӐ NU SE VOR DA BӐTUŢI indiferent de circumstanțe, având în spate o straşnică îndârjire de a reuşi.

Mulțumim Doamnei Valmy.

 

Dacă vreți să citiți mai multe despre Doamna Christine Valmy, vă recomandăm să revedeți postările noastre recente de la facebook, unde am impărțit cu dumneavoastră câteva interviuri anterioare. Merită! E greu să înghesui o viața de om într-o singură pagina. Este o poveste impresionantă!.

C
âteva citate Christine Valmy pentru suflet:
"Femeile pot schimba lumea".
"Trebuie s
ă fii arănjat până mori."
"Dacă trece un tren peste mine, se strică trenul"

 

Published: October 25th, 2013 

 

 

Pribeag